Bilhistorisk Tidsskrift    1968 nr.  16     side  6 & 7

  

 

nogensinde skulle tænke på at købe flere klubvogne, med mindre de kunne delegeres ud til medlemmer. Til den ny nummer-pladeordning (omtalt i marts-nummeret af Bilhistorisk Tidsskrift) sagde Vagn Jensen, at han indtrængende ville advare mod misbrug. Der må ikke komme vogne ud og køre, som kan kritiseres af myndighederne, det kan sætte en plet på DVK, som det kan tage mange år at vaske af. Og andre klubber ville kunne bruge det til angreb på DVK.
   Videre nævnte Vagn Jensen udflugterne i 1967. Til ønsker i dele af medlemskredsen om et mere internationalt arrangement sagde han, at det skal kunne magtes, før man indlader sig på det.
   Vagn Jensen udtalte igen ønske om at få et kollegialt samarbejde i gang med Dansk Vintage Motor Club og med Ford A klubberne.
   Efter en kort omtale af museumsaktiviteten kom formanden ind på forsikringsordningen og understregede, at forsikringen er kun til vogne, som ikke er i dagligt brug.
   Formandens beretning gav ikke anledning til nogen debat. B. Mackeprang oplyste, at der til dato var kommet et halvt hundrede tilmeldelser til forsikringsordningen, der i praksis kun har løbet siden nytår. Klubben får alle tilmeldelser til gennemsyn, dels for at kunne rådgive medlemmerne vedrørende forsikringssummen, dels for over for selskabet at kunne tilkendegive, at bilerne ikke overforsikres. Der kommer hver uge fem-seks ny ansøgninger, og det kan kun anbefales at slutte op om ordningen. Med dette tempo kan vi sikkert klare at få vor egen forsikringsgruppe inden årets udgang.
   Derefter blev det reviderede regnskab for 

 

foregående kalenderår fremlagt til de charge. Kontingentindtægten var steget i takt med medlemstilgangen, men desværre havde nogle firmamedlemmer meldt sig ud, og der skal fire-fem ny medlemmer til at opveje hvert firmamedlem vi mister. Regnskabet blev i øvrigt bragt i marts-nummeret af bladet.
   O. T. Neel advarede mod at lade klubformuen blive ved med at formere sig —der er udsigt til, at skattevæsenet vil begynde at interessere sig for foreningsformuer. Beier oplyste, at der hvert år bliver indsendt selvangivelse for klubben til Gentofte kommune.
   Næste punkt var forslaget til ændring af lovenes paragraf 10: ,Generalforsamlingen afholdes lige årstal vest for Storebælt og ulige årstal øst for Storebælt i forbindelse med en lørdag-søndag". Forslaget var undertegnet af A. M. Nielsen og Niels Petersen, og sidstnævnte, som var til stede, begrundede det kort med, at efterhånden er næsten halvdelen af medlemmerne vest for Storebælt. Man kunne se hvor få, der var kommet til generalforsamlingen fra Jylland, derfor måtte det være rimeligt at holde generalforsamlingen på den anden side af Storebælt hvert andet år.
   Formanden oplyste, at han havde kæmpet meget i bestyrelsen for sin egen og sine medjyders sag. Hidtil havde han været den eneste jyde, der kom til generalforsamlingerne på Sjælland. Hvis det skulle lykkes at få hver anden generalforsamling til Jylland, ville der nok til gengæld kun komme én eller to sjællændere. Vagn Jensen nævnte i øvrigt den statistik over medlemmernes geografiske fordeling pr. i. januar 68, som blev bragt i sidste nummer af bladet. Den gik kort ud på, at 63½ procent bor øst for Storebælt, 33½ procent vest for Storebælt og

 

tre procent i udlandet. Men det ville være meget mere interessant at se hvor tilgangen er størst. Som svar på dette kunne Beier lidt senere oplyse, at der siden nytår var kommet 21 ny medlemmer, deraf 17 fra København og omegn.
   B. Mackeprang redegjorde for bestyrelsens stilling til sagen — og indstilling til generalforsamlingen. Bestyrelsen frarådede at stemme for lovforslaget, indtil der kom større balance mellem de to hovedlandsdele. Princippet og ideen var fornuftig og rigtig nok, men der ville komme et misforhold, hvis en gruppe, som kun repræsenterede 26 procent af medlemmerne sad og foretog de egentlige afstemninger om klubbens tarv.
   Neel oplyste, at han netop i klubbens arkiver havde set, at man under forarbejdet havde været inde på tanken om at holde generalforsamlingerne skiftevis i Jylland og København. Når det ikke blev sådan, var det fordi hovedvægten af medlemstallet kom til at ligge i København. Det var før Vagn Jensen blev rigtig jyde, dengang havde han en sjællandsk fortid. Men Neel støttede fuldstændig forslaget nu, med det motiv, at man ville give de konkurrerende klubber alt for megen vind i sejlene ved at sidde isoleret herovre. Ulykken ved at vedtage ændringen ville ikke være stor, hvis det på nogle år skulle vise sig, at der var større medlemstilgang på Sjælland så kunne man jo bare ændre loven igen et år da generalforsamlingen blev holdt på Sjælland.
   Beier nævnte, at bestyrelsen var velvilligt indstillet til den del af forslaget, der handlede om at lægge generalforsamlingen i en weekend, som det også fremgik af, at dette års generalforsamling blev holdt en lørdag. Når bestyrelsen frarådede at stemme for det, var det 

 

fordi ved at vedtage ville man være bundet — men det var ikke ensbetydende med, at bestyrelsen ville afslå for eksempel næste år at holde generalforsamlingen i Jylland, det var endda sandsynligt.
   Mejer Larsen mente, at de 33 procent i vest var lige så aktive som de øvrige procenter i øst. Holst Jensen ville gerne støtte jyderne — 33 % var trods alt så mange, at de kunne danne deres egen klub og det skulle vi jo nødigt se. Suenson tilsluttede sig Neels motivering for at støtte forslaget og mente i øvrigt, at hvis man holdt generalforsamlingerne i tilknytning til et eller andet arrangement, kunne det trække flere mennesker til.
   Før afstemningen oplyste Beier, at forslaget skulle have to tredjedele af de fremmødte medlemmers stemmer for at være godkendt, men selv i det tilfælde skulle det godkendes igen med almindeligt flertal på en ekstraordinær generalforsamling, fordi deltagertallet ikke udgjorde mindst en over halvdelen af de stemmeberettigede medlemmer. Der kom endnu et par indlæg i debatten, og derefter var der afstemning.
   Resultatet blev, at 51 stemte for, 13 imod og 3 undlod at stemme. Dermed skulle lovændringen forelægges for en ekstraordinær generalforsamling, og indkaldelse til denne kan læses andetsteds i bladet.
   Derefter var der valg til bestyrelsen. Fem bestyrelsesmedlemmer afgik efter tur. Det var Wiboe Hansen, Beier, Ry Andersen, BdIow Jacobsen og B. Mackeprang. Af dem ønskede BüIow Jacobsen ikke genvalg, og desuden ønskede K. 0. B. Jørgensen og Erik Mackeprang at udtræde af bestyrelsen. Wiboe, Beier, Ry Andersen og Bent Mackeprang blev genvalgt, og nyvalgt blev Suenson, Åge Louring, Jørgen Graae og Jens Nielsen.