Bilhistorisk Tidsskrift  100/1989     side  28

      
 

 

følge chassisbladet formidlet af en Hans Cleve, Classensgade 19 på Østerbro i København. Hvem han var, har jeg ikke fundet ud af, vort mangeårige

 

medlem Niels-Erik Cleve kender ham heller ikke.
   2516 er den eneste af alle Ghosterne, vi har et fabriksbillede af. Det viser jo desværre ikke den mørkeblå lak, der skulle passe med en prøve som blev sendt fra København direkte til Barkers. Fabrikkens talrige, håndskrevne notater fylder flere sider, og oplyser at Kaffe-Petersen forlangte specielt komfortable bagstole med dyb polstring, armlæn og hældende ryglæn. Gulvtæpper. Så mange indbyggede skabe og dørlommer som muligt. Hattenet. Specialbyggede kufferter til bagagebæreren. Elektriske lygter i begge sider af kabinen bagtil plus i loftet. Vandtæt overtræk til reservehjulet. Aluminiumsrist på trinbrætterne i stedet for gummi, til gengæld gummiklodser på pedalerne. Og en af de mærkeligste detailler er to små opalglaskubler på også taget af vognen. Det specificeres også at chaufføradskillelsen skal være en udelt rude, der kan køre op og ned. De øvrige ruder, som kan åbnes på almindelig vis, skal være uden rammer. Paraplyholder. Cigartænder. Ekstra håndstropper i kabinen af silkesnor. Talerør til chaufføren. Cobrahorn.
   Der skulle ikke være noget våbenskjold

 

på døren, kun forbogstaver.
   Kaffe-Petersen kaldte sig købmand, men han ejede den dominerende virksomhed inden for kaffe dengang, Nordisk Kaffekompagni, hvis store bygning i Københavns Frihavn stadig bærer navnet, selv om de sidste rester af firmaet lå et andet sted. Selv var han udlært i Svendborg, blev derefter repræsentant i cykler og symaskiner, filialbestyrer i Jylland for Singer symaskiner, rejste i begyndelsen af 1890'erne til København og skaffede sig sammen med en kammerat agenturer for dette og hint og stiftede sluttelig i 1896 Nordisk Kaffekompagni, som han ledede til sin død som 82-årig i 1945, selv om han et par år før havde skænket firmatet til sine medarbejdere. Fra ung led Kaffe-Petersen af eftervirkninger af gigtfeber og strubetuberkulose, og da ydermere hans første kone døde ret ung og barnløs ydede han betydelige summer til velgørenhed for ubemidlede syge og medicinsk forskning. Ejendommen Skovbakken blev testementarisk gjort til kollegium, oprindelig for lægestuderende og tuberkuløse studerende ved Handelshøjskolen.
   Kaffe-Petersen var vist nok aldeles uden tilknytning til Magasin-klanen og