Bilhistorisk Tidsskrift  100/1989     side  38

      
 

etatsråden aldrig berørte episoden over for sin chauffør, men Andersen var jo kendt over hele byen, og enhver Taxa-chauffør kendte hans vogn, så historien kom ud og vakte morskab, men langt mere end det kastede den endnu et lys over denne mærkelige mand, der havde både lune og tid til at gøre sig mærkelig, til at lade det drengede gro i sig.«
   Men chaufførerne kom vist nok til bitterligt at fortryde, når de ikke var punktlige nok, for så snittede etatsråden noget af det jule- og nytårsgratiale, som de tjenende ånder på Vennerslund fik.
   H. N. Andersen havde fem chauffører, som vi kender til. Den første var fra Schweiz og hed Møller eller måske snarere Müller. Han kom ulykkeligt af dage under arbejdet med en af Silver Ghosterne, blev fundet død af kulilteforgiftning i garagen, hvor vognen stod med motoren i gang.
   Den anden var englænder, havde været med i Første Verdenskrig men blev ikke så længe i stillingen, for han kørte galt på Strandvejen.
   Den tredje hed Rasmussen og blev gift med en af stuepigerne, Karen. 
   Den fjerde hed Petersen. Han fik senere

 en grøntforretning på Strandvejen, men det gik ham ilde, han holdt på den gale hest og blev likvideret af frihedsbevægelsen under Anden Verdenskrig.
   Den sidste hed Adsersen, men han er i hvert fald fra efter RR-tiden, kørte Lancia, Horch og Buick, som var etatsrådens sidste bil. Det er en anden historie.
   Muligvis havde H. N. Andersen også en Daimler. Chaufførerne boede i hus sammen med overgartneren på Vennerslunds store grund; det var en bygning med to lejligheder. Som lille fik overgartnerens datter Harriet af og til lov til at køre med i en af Ghosterne fra hovedbygningen op til porten til Strandvejen, fx når fru Andersen skulle ind til byen på indkøb. Så lå Harriet i bunden af vognen foran hos chaufføren, og inden hun hoppede ud, fik hun en chokolade af etatsrådinden.

2832 = 19AB
»Paris dikterer - Jac. Olsen lancerer« -ældre københavnere husker Jac. Olsens store forretning for damekonfektion

Jac. Olsens 2832 har vi desværre kun fået et fotokopi af, men man kan da lige ane, hvordan den så ud.

på Strøget, Amagertorv 19, hjørnet af Niels Hemmingsensgade. Grosserer Jacob Olsen døde selv i 1933, men forretningen blev i en årrække drevet videre af hans egen søn. I 1972 forsvandt denne kendte del af Strøgets fysiognomi endeligt.
   Jac. Olsen var en selfmade mand, der fik sin uddannelse i manufakturbranchen i provinsen og som kun 19-årig kom til København og etablerede sig som selvstændig. Det gik ganske godt. I