Bilhistorisk Tidsskrift  101/1990     side  8

      
 

 

 

Sven Erik Trägårdh, Stockholm, pr. 7. august 1963.
   Vognen undergik små ændringer mens Poul Just havde den, indtil den store ombygning i 1938 eller '39, formentlig på Dansk Karosseri-Fabrik.
   Poul Justs forbindelse til andre danske Ghost-ejere kan man knytte gennem hans og familiens interesse for galopheste. Han indtrådte i 1899 i faderen, etatsråd Hans Justs firma, som først og fremmest var import af vin. Jeg er dog også stødt på Poul Justs navn som importør af Clemens-Bayard biler i 1920! Forretningsadresse Århusgade på  Østerbro i København, bopæl Øster Allé 31, en imposant ejendom ind til Fælledparken, den ligger der stadig med sit velkendte jerngitter ud til alléen.
   I familien Just var vognen omtrent tre årtier. Det var meningen at datteren og svigersønnen (Borgmester Øigård) skulle overtage vognen da den var blevet moderniseret, men så kom krigen

      Øverst tårner den ombyggede 2851 sig op på Nørrevold ved siden af en Opel Kadett. Derunder viser Gunner-Svensson det ret uberørte maskineri.

  Til højre den ombyggede 2851 i Gunner-Svenssons tid.



og den blev klodset op. Nogle år efter krigen blev den solgt på til
købmand Vald. Petersen, H.C. Ørstedsvej, som hurtigt efter solgte den videre til Gunner-Svensson. Han havde den altså i en årrække, men så  blev den simpelthen for kostbar at holde kørende, og efter en reparation hos Motor-Shop på Amager foretrak Gunner-Svensson at køre hjem i en Pontiac 1937 i stedet. Den havde han til sin død (dog ikke i kørende stand). DVK-medlem Egon Madsen stod nu med den gamle RR og mente, at det måske var noget at beholde. Han fyldte tanken med de 60 liter benzin, den rummede, og kørte op til sommerhuset i Dronningmølle. Da var tanken tom og dermed var Egon Madsens lyst til at køre Ghost forsvundet. Den blev solgt til et par unge mennesker i Gentofte, de havde den stående et par år og sluttelig købte Trägårdh den. Han har også et par andre Rolls'er og har så vidt jeg har forstået kasseret Ghostens karrosseri for at gøre den tidstypisk igen.